Templom Egerei: VillámCSET Tétényi Évával. Elkerülheti-e Esztergom a fizetésképtelenséget?

BRÉKING: Az állami inkasszó felfüggesztését kéri Esztergom képviselő-testülete a nemzetgazdasági minisztertől - az erről szóló határozatot pénteken egyhangúlag hagyta jóvá a testület.

A döntést a jelenlévő 13 képviselő igen szavazatával fogadták el.

A kérés indoklásakor több képviselő elmondta, hogy Esztergom a fizetésképtelenség szélén áll, azonban a 733 millió forintos inkasszó felfüggesztésével elérhető, hogy a város alapszinten működjön és végrehajthassa az adósságrendezést.
Az állam 2011 decemberében város anyagi gondjai miatt átvette az esztergomi intézményeket, azonban az önkormányzattól inkasszóval leemeli ezen intézmények működtetési költségét, ezért a város költségvetését 1,1 milliárd forintos fedezetlen hiánnyal fogadták el.
Zoltai Dániel, fideszes képviselő elmondta, a miniszternek joga van az inkasszó végrehajtását felfüggeszteni és információi szerint törvénymódosítás készül Esztergom helyzetének megoldása érdekében. "Több hét, mire ez átfut. Az inkasszó felfüggesztésével november végéig lenne pénzünk" - tette hozzá. (MTI)

Szóval most arról a bizonyos 'pesti néhány négyzetméterről várjuk a választ, a megoldást. Vajon Matolcsy úr ortodox marad-e az inkasszó ügyében elveihez, vagy kitalál megint valami unortodox konstrukciót?