Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Esztergom eladná a Bazilikát is

Nos, ha Esztergomnak ( vagyis a közbeszédben inkább Tétényi Évának) tényleg az a szándéka, hogy túladjon az élményfürdőn az adósságrendezés miatt, akkor hivatalosan is sutba dobhatjuk azt a bizonyos elmúlt 10 évet, avagy a hírhedt Meggyes-korszakot. Hiszen ezen periódusban a fürdőnek a fördőnek rendeltek alá mindent, még a Szentistván gimit is ez az élmény nyelte el; ez volt Esztergom fejlesztésének zászlóshajója. Őszintén szarul érezném magam, ha egy ilyen áldozatok révén létrejött bizniszt csak úgy egyszerűen szempillanat elkótyavetyélnének.

Mélyen áron alul biztosan (könnyebben) értékesíteni lehetne, de szerintem ez a kijelentés megint csak a sajtónak szólt. Jövő héten lehet, hogy előrukkolnak a Bazilika eladásának tervével. Ködszurkálás.

Vatikán vagy vaterán? Faszság. Ki a szarnak kellene egy permanensen veszteséget termelő épület?

0 Tovább

Waiting for Matolcsy: Elkerülheti-e Esztergom a fizetésképtelenséget?

Templom Egerei: VillámCSET Tétényi Évával. Elkerülheti-e Esztergom a fizetésképtelenséget?

BRÉKING: Az állami inkasszó felfüggesztését kéri Esztergom képviselő-testülete a nemzetgazdasági minisztertől - az erről szóló határozatot pénteken egyhangúlag hagyta jóvá a testület.

A döntést a jelenlévő 13 képviselő igen szavazatával fogadták el.

A kérés indoklásakor több képviselő elmondta, hogy Esztergom a fizetésképtelenség szélén áll, azonban a 733 millió forintos inkasszó felfüggesztésével elérhető, hogy a város alapszinten működjön és végrehajthassa az adósságrendezést.
Az állam 2011 decemberében város anyagi gondjai miatt átvette az esztergomi intézményeket, azonban az önkormányzattól inkasszóval leemeli ezen intézmények működtetési költségét, ezért a város költségvetését 1,1 milliárd forintos fedezetlen hiánnyal fogadták el.
Zoltai Dániel, fideszes képviselő elmondta, a miniszternek joga van az inkasszó végrehajtását felfüggeszteni és információi szerint törvénymódosítás készül Esztergom helyzetének megoldása érdekében. "Több hét, mire ez átfut. Az inkasszó felfüggesztésével november végéig lenne pénzünk" - tette hozzá. (MTI)

Szóval most arról a bizonyos 'pesti néhány négyzetméterről várjuk a választ, a megoldást. Vajon Matolcsy úr ortodox marad-e az inkasszó ügyében elveihez, vagy kitalál megint valami unortodox konstrukciót?

0 Tovább

Esztergomi Laboratórium

blogavatar

Közélettel, politikával, kultúrával és társadalmi sáncokkal foglalkozó posztmodern stílusú alternatív-elemző blog Esztergomból.

Utolsó kommentek